Utrustning för inlines

InlinesInlines är något du både kan åka som motionsform och använda som substitut till vanliga skridskor när du spelar inlineshockey/street hockey. Sedan finns det förstås även andra varianter, så som att åka i ramp och annan freestyleåkning. Här ska vi i alla fall berätta om den utrustning du kan tänkas behöva.

Inlinesskridskor

Det allra viktigaste i utrustningsväg är förstås skridskorna, utan dem vore det ju helt omöjligt att ens åka inlines. Inlines ser i princip ut likadant som vanliga skridskor men med den stora skillnaden att de har hjul. Det är såklart så att beroende på vad man ska använda inlinesen till så är de lite olika utformade. Ska man spela street hockey så är de mer lik vanliga skridskor än om du exempelvis om de är till för att åka längre sträckor för konditionsträning.

Det vanligaste är att inlinesen har fyra hjul och längst bak finns en bromsanordning som fungerar så att om du tilltar skridskon bakåt så slår den i backen och bromsar upp farten. Detta brukar dock inte finnas på street hockey inlines. Här på Länna Sport kan du se ett exempel på sådana, som inte har någon broms.

Hjälm

Hjälm är en annan mycket viktig del av utrustningen som tillhör inlinesåkning. Oavsett vilken form av inlinesåkning det handlar om så är det viktigt att använda hjälm, på samma sätt som när man spelar ishockey eller cyklar på en cykel. Det vanligaste är att man använder hjälmar likt de du kan se snowboard och skateboardåkare använda.

Skydd

Förutom hjälm så finns det några andra skydd som är bra att använda när man är ute och åker. Dels så är det knäskydd och armbågsskydd som är viktiga av uppenbara orsaker. Det gör fruktansvärt ont att ramla och slå sig på armbågar och knän – och ramla kommer du någon gång att göra. Annars förutom detta så brukar man även använda kombinerade handleds- och handskydd som både skyddar mot handledsbrått och skrapsår i händerna. Exempel på hur skydden kan se ut ser ni på bilden här ovanför.