Inlines för barn och ungdomar

Många av dagens föräldrar minns säkert den klassiska rullskridskon från 80-talet med hjulen i par bredvid varandra. Dagens moderna inlines ser annorlunda ut eftersom de har hjulen på rad, som en skridskoskena.

Nybörjare InlineDen främsta skillnaden på inlines som riktar sig till barn och vuxna är att inlines för barn och unga ofta är justerbara, vanligtvis med 3 – 4 storlekar. Detta innebär att samma par inlines troligen kommer att kunna användas flera säsonger av barnet innan det är dags för ett nytt par.

Det kan därför det vara en god idé att satsa på ett par inlines av bättre kvalité och lite högre pris. Bra sportutrustning hjälper även ditt barn att utvecklas och att trivas med sin nya fritidsaktivitet, som bidrar till både motion och lek. Inlines bidrar även till att utveckla barnets koordination, och deras förmåga till riskbedömning.

Precis som för vuxna finns inlines för barn i många olika modeller med både hård och mjuk känga, olika hjulstorlekar och placeringar. Det kan ta en stund innan du hittar just den inlinesmodell som passar ditt barn perfekt.

En annan sak du som förälder bör tänka på när det är dags att köpa ett par inlines till ditt barn är att de flesta inlines för barn är små i storlekarna. Därför kan du med fördel ta en storlek större än barnets vanliga skostorlek.

I och med att inlines har blivit en så pass stor aktivitet på senaste tiden innebär det även att många också kör i eller nära trafiken. Barnen kör oftast på gatan utanför huset eller i anslutning till skolområden. Därför är det minst lika viktigt med att lära barnen omdöme och trafikvett, som att lära barnet att alltid använda hjälm och skydd för armbågar och knän.

De vanligaste skadorna vid olyckor med inlines oavsett om det är barn eller vuxna. Är just skador på armar och händer. Därför är ett par handskar nödvändigt då man oftast reflexmässigt tar emot sig med nämnderna först vid en annalkande olycka.

När det kommer till valet av hjälm är det mycket viktigt att prova hjälmen redan i butiken och känna efter noga hur den sitter på barnets huvud så att den blir så säker som möjligt.