Vinteraktiviteter med barnen

snow children kids snowball_527026774

Under vintern är det svårt att åka inlines, omöjligt om man inte bor inom räckvidd av en inomhusanläggning. Så vilka roliga aktiviteter kan familjen sysselsätta sig med tills asfalten kommer fram igen?

Längdskidor med picknick

En långtur under helgen med hela familjen gör gott för själen. Ta med lite fika och varm choklad. Planera en rutt tillsammans med familjen, du kan hitta information om elljusspår och liknande hos dina lokala skidklubbar. Tänk på att det handlar om en hel dag utomhus så nu kan det vara dags att investera i varma kläder, även om vintern inte bjudit på många minusgrader ännu. Hos Sportamore hittar du bra exempel på riktiga vinterjackor. Billigare jackor i modebutiker är inte sydd i samma material, de varken andas eller håller värmen lika bra som sportjackor. En sportjacka är också lättare att röra sig i och kan kombineras med flera underlager för att man ska känna sig bekväm och rörlig.

Bygga en igloo

Det här tar tid och kräver kallt väder, men vilket resultat man kan få! Antingen kan man använda sig av snö och packa den hårt i gamla glasspaket för att få rätt form. Vill man ta det ett steg längre, som en familj från Östersund valde att göra, kan man skapa isstenar med glass- eller mjölkpaket att bygga med. En storslagen plan bara man har lite plats i frysen! Det är en aktivitet som kan sträcka sig flera veckor och när den är färdig kan man ha flera mysiga picknickar och lekstunder i igloon.

Snöbollskrig

För att göra det rättvist kan alla göra lika många snöbollar på förhand. Bygg några bra skyddsvallar av snön som ni kan gömmer er bakom och låt slagen börja! När alla har kastat sina snöbollar är det dags att göra nya. Man kan även färglägga snön med karamellfärg så man kan se vem som får in flest träffar på de andra.